Today.ua

Як купити б/в авто по онлайн-оголошенню і не потрапити в халепу

Українці під час карантину не відмовилися від покупки б/в автомобілів, хоча зараз їх не можна зареєструвати. При цьому вони ризикують нарватися на недобросовісного продавця або зловмисника. Сьогодні ми розповімо, як купити автомобіль в Інтернеті і не потрапити в халепу.

Пропозиції від автосалонів

У Мережі можна зустріти оголошення про продаж авто, відданих дилеру за програмою Trade in. Найчастіше вони проходять перевірку і сертифікацію. На них навіть видається якась гарантія.

Є ще одна категорія б/в машин від «офіціалів» - ті, які клієнт здає за дуже заниженою ціною, отримуючи за це знижку на новий автомобіль. Такі машини швидко продають.

Пропозиції від перекупників

При купівлі б/в авто в Інтернеті досить високий ризик нарватися на перекупників. Вони часто викуповують задешево автомобілі після ДТП або з технічними проблемами. Роблять машині косметичний ремонт, після чого продають її довірливому клієнту. В їх арсеналі є багато різноманітних «трюків».

Тому в даному випадку краще всього проявити розсудливість і не купувати машини у перекупників. Вивчіть паспорт, співвіднесіть вік машини з пробігом, розгляньте уважно фотографії. Це допоможе вам уникнути в подальшому багатьох проблем.

До речі, щодо фотографій. Тривожним дзвіночком може служити маленька кількість фотографій. Можливо, продавець щось недоговорює і намагається приховати від вас якусь інформацію.

Діагностика та тест-драйв

Припустимо, автомобіль вам сподобався. Що далі? Якщо його продає дилер, вам потрібно поговорити з ним по телефону, уточнити комплектацію, ціну...

Якщо продавець приватний – дізнайтеся, чи є його прізвище в паспорті машини. Дуже добре, якщо він погодиться поїхати з вами на діагностику і провести тест-драйв. Якщо ж він почне відмовлятися, посилаючись на різні «поважні» причини, то у нього машину купувати не потрібно.

При купівлі автомобіля по онлайн-оголошенню потрібно бути уважним. Особливо, під час карантину, адже шахраї завжди активізуються при подібних форс-мажорних ситуаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ