Today.ua

Як часто можна їсти цвітну капусту: користь чи шкода

Починаючи з весни і до самого кінця осені на прилавках магазинів і ринків спостерігається достаток овочів. Одним з найулюбленіших з них по праву вважається цвітна капуста, з якої можна приготувати безліч страв. Чи можна їсти її щодня?

Цей овоч містить в своєму складі велику кількість корисних речовин. Білків в цвітній капусті в два рази більше, ніж у звичайній, а вітаміну С – в цілих три рази. В ній також присутні вітаміни А, РР і групи В, кальцій, залізо, фосфор, магній, словом, все те, чого потребує організм.

За словами дієтологів, у ста грамах цвітної капусти – всього 30 калорій, але і вони не перетворяться в жирові відкладення, так як тартанова кислота в складі овоча перешкоджає цьому процесу. Так, якщо ви хочете скинути вагу, увімкніть цей продукт в свій раціон.

Цвітна капуста приносить користь не тільки красі, але і здоров'ю, так як виводить з організму поганий холестерин, покращує роботу шлунково-кишкового тракту і серцево-судинної системи, зміцнює стінки судин, має протизапальну дію. Овоч також здатний запобігати онкологію.

Незважаючи на всю користь цього виду капусти, її не рекомендується щодня вживати людям, які страждають захворюваннями нирок, підвищеною кислотністю шлунка, виразками кишечника. Не бажано вводити цвітну капусту в свій раціон тим, хто недавно переніс операції в області черевної порожнини.

Якщо ви не любите довго возитися на кухні, приготувати цвітну капусту можете в мікрохвильовці. Ознайомтеся з простим рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ