Today.ua

Господарське мило не тільки для прання: як використовувати засіб у побуті

У кожному будинку знайдеться шматочок господарського мила, але мало хто знає про те, що застосовувати його можна не тільки за прямим призначенням. Цей засіб допомагає у господарстві, і приносить чималу економію.

Догляд за шкірою після гоління

Якщо у вас несподівано закінчився спеціальний крем, вам на допомогу прийде господарське мило. Воно відмінно заспокоює роздратовану шкіру. Для цього необхідно змішати невелику його кількість з водою, щоб вийшла піна, нанести її на шкіру, а потім змити.

Очищення стекол і дзеркал

Щоб очистити дзеркала від забруднень, проведіть по них шматочком господарського мила і розітріть «візерунок» зім'ятої папером. Ви переконаєтеся в тому, що цей засіб справляється із завданням не гірше промислового продукту.

Боротьба з цвіллю

У ванних кімнатах та туалетах часто заводиться цвіль, так як повітря в таких приміщеннях вологе. Щоб справитися з цією напастю, натріть милом губку і протріть нею уражені поверхні. Луг, що міститься в милі, легко і швидко вб'є грибок.

Дезінфекція

Мильним розчином можна дезінфікувати будь-які предмети в будинку. З шкідливими мікробами він справиться не гірше спирту, правда, термін дії у нього більш довгий. Щоб перемогти мікроби, намильте предмет, залиште на ніч, а вранці промийте водою.

Захист нігтів від бруду

Якщо ви збираєтеся виконувати роботу, із-за якої ваші нігті стануть брудними, натріть їх господарським милом. Завдяки цій процедурі ваші нігтьові пластини залишаться чистими і під них не заб'ються сторонні частинки.

Зверніть увагу: господарське мило ідеально підходить для миття рук. Лікарі рекомендують використовувати його для цих цілей під час пандемії коронавіруса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ