Today.ua

Хочете купити б/в авто з Німеччини? Обережно, це таксі!

Як відомо, найбільше «євроблях» привозять в Україну з Німеччини. Однак, мало хто з українських покупців здогадується, що їх новий «залізний кінь» раніше був німецьким таксі. Редактори AUTO BILD з'ясували, чи варто купувати дешеві б/в авто, які раніше були таксі.

AUTO BILD пише, що більшість старих німецьких таксі відправляються в Східну Європу. Там їх абияк ремонтують, перефарбовують, після чого продають приватним особам. Але, звичайно, при цьому продавці скручують показники одометра. Щоб не налякати покупців. Зазвичай у німецьких таксі, які намагаються продати, пробіг становить від 450 000 до 800 000 км. Іноді більше.

Як дізнатися, що автомобіль раніше працював таксі в Німеччині? Багато німецькіх таксі мають бежевий колір кузова. Але у деяких колір кузова білий, сріблястий або чорний. До того ж перекупники часто перефарбовують машини, щоб їх неможливо було відразу розпізнати.

Деякі старі німецькі таксі виглядають цілком пристойно. Але цифри на одометрі показують, що технічно вони вже «втомилися».

Особливо уважним при покупці б/в авто з Німеччини потрібно бути, коли хочеш їздити на «мерсі». Справа в тому, що в Німеччині автомобілі Mercedes найчастіше працюють як таксі. Але вони як раз і більш надійні і краще зберігаються.

Автомобілі VW ледве можуть подолати пробіг в 300 000 км. Це ж стосується Citroën і Dacia. Втім, у «мерса» все ж є один конкурент - Toyota Prius.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ