Today.ua

Хороші новини для власників ГБО: в Україні через карантин скасували акциз на газ

В Україні у зв'язку з карантином, введеним через поширення коронавіруса, скасували акциз на газ. Це означає, що скоро власники автомобілів з ГБО зможуть заправлятися у 2 рази дешевше, ніж зараз.

Деякі найбільші оператори паливного ринку ще в минулому році висловилися за збільшення акцизів на газ. Таким чином вони хотіли, щоб цей вид палива за ціною зрівнявся з вартістю бензину. У цієї ідеї було чимало прихильників, причому навіть у Верховній Раді.

Здавалося, ніщо не завадить підняття акцизів на газ і, як наслідок, збільшення цін на блакитне паливо для машин з ГБО на заправках. Однак, втрутилися форс-мажорні обставини у вигляді пандемії COVID-19.

В Україні до 24 квітня діє суворий карантин, під час якого закриті кордони, припинено автобусне, залізничне та авіа сполучення, припинили роботу більшість магазинів і установ. Правда, поки що карантин не дуже допомагає. У нашій країні на сьогоднішній день 645 осіб заразилися коронавірусом, а 17 осіб від нього померли.

На тлі поширення коронавіруса і карантину в Україні вирішили скасувати акциз на скраплений газ. Це означає, що автомобілі з ГБО скоро можна буде заправляти в 2 рази дешевше, ніж зараз. Правда, після скасування карантину акциз знову повернуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ