Млинці, приготовані на світанку, можна зберегти і подати гарячими навіть для тих, хто любить у вихідний довше повалятися в ліжку. Причому гарячі млинці зберігаються не лише в печі, яка довго тримає тепло, а й за умов міської квартири. Як надовго зберегти їх теплими, добре знали ще наші бабусі, які ніколи не чули слова "лайфхак".
А тим часом, цей лайфхак дуже простий і доступний усім, пишуть belnovosti.
Любителі оладок і тонких млинців знають, що ця їжа найсмачніша, поки вона тільки зі сковорідки. Коли млинці охолонуть, їсти їх, звичайно, можна, але такої райської насолоди, як від гарячих млинців, уже не варто чекати. Однак їх можна зберегти надовго теплими. Для цього зовсім не знадобиться тримати їх у печі або розігрівати у мікрохвильовці. Тим більше, що від розігрітої страви ефект все одно вже не той.
А тим часом, наші бабусі знали, як зберегти млинці гарячими надовго, щоби подати їх до сніданку улюбленим онукам ще тепленькими. Секрет дуже простий.
Потрібно наповнити якусь миску або каструлю (бажано глибоку) окропом і поставити на неї зверху тарілку з приготованими млинцями. Потім накриваємо цю тарілку зверху кришкою. Бажано, щоби кришка була куполоподібною. А якщо такої немає, то самі млинці слід помістити в глибоку посудину, щоби вони не височіли поверх її країв. Тоді їх можна накрити і пласкою кришкою.
Завдяки гарячій воді, яка підігріває млинці знизу, в посудині з ними створюється парниковий ефект, що дозволяє їм довго залишатися гарячими і при цьому не вбирати зайвої вологи.
І все ж, поквапте своїх любителів здорового та міцного сну. Адже так можна проспати весь вихідний. А під теплі млинці з ароматним чаєм навіть похмурий недільний ранок здасться чарівним.
Нагадаємо, смачні тонкі млинці можна приготувати, навіть якщо в будинку немає яєць і молока.