Today.ua

Глави країн не їдуть до Путіна на парад: у рейтингу оригінальних відмазок лідирує президент Хорватії

Лідери європейських країн, один за іншим, відмовилися приїжджати до Москви на парад. Як відомо, через епідемію коронавірусу, в РФ було вирішено перенести традиційний парад Перемоги на більш пізню дату.

Кажуть, у російських верхах розглядалися різні дати. Однак зупинилися саме на дні 24 червня. Саме в цей день, 75 років тому, у Москві за наказом Сталіна відбувся знаменитий парад Перемоги над гітлерівською Німеччиною. Ще до початку пандемії коронавірусу лідери деяких європейських країн заявляли про свою готовність відвідати Москву 9 травня. Зокрема, свою згоду тоді підтвердили президент Франції Емманюель Макрон, чеський гарант Мілош Земан, президент Сербії Олександр Вучич, а також президент Хорватії Зоран Мілановіч.

Однак тепер, як з'ясувалося, з усіх вищеназваних до Москви летить лише сербський лідер. Всі інші відмовилися від участі в параді. В основному глави держав посилаються на коронавірус та інші внутрішні причини.

Але найфеєричнішу відмазку придумав Зоран Мілановіч. У хорватській дипмісії повідомили, що президент не зможе прилетіти через те, що в нього зламався літак.

До речі, президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню The Globe and Mail сказав, що не поїхав би на парад до Москви, навіть якби його запросили.

Тим часом, іще до карантину, ряд депутатів з ОПЗЖ, включаючи одіозного Іллю Ківу, заявляли, що поїдуть до Москви на парад. Правда вони планували відвідати Білокам'яну 9 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ