Today.ua

Головні події у світі 26 липня: Північної Кореї дістався коронавірус, а у Франції знайшли палія собору

Одна з сьогоднішніх головних подій у світі - коронавірус у Північній Кореї. Досі в КНДР офіційно не було жодного інфікованого коронавірусом. Однак сьогодні інфекцію виявили у людини, яка незаконно перетнула демаркаційну лінію між Північною і Південною Кореєю. Влада КНДР не стали розмінюватися на дрібниці і закрила на карантин ціле місто Кесон, в якому виявили ковідника.

В американському штаті Техас під час акції протесту пострілом з автомобіля був убитий чоловік.

Поліція знайшла і затримала винуватця підпалу старовинного собору Петра і Павла, розташованого у французькому місті Нант.

Ним виявився 39-річний виходець з Руанди, який служив у цьому соборі вівтарником. 18 липня він залишав собор останнім і мав замкнути його. Але натомість чоловік у трьох точках підпалив храм. Мотивів свого вчинку руандець пояснити не може.

Російські мілітаристи успішно випробували гіперзвукову ракету "Циркон", що володіє величезною швидкістю і дальністю дії до 1 тисячі кілометрів. Ракета призначена для ураження надводних і наземних цілей.

У В'єтнамі перекинувся туристичний автобус, в якому їхали колишні однокласники святкувати тридцятиріччя випуску.

14 пасажирів загинули. Ще більше десятка людей отримали різні травми.

Американські військові спробували виправдатися за вчорашнє небезпечне зближення винищувачів США із цивільним повітряним судном, що летіло з Ірану у Ліван. Через наближення винищувачів льотчик пасажирського літака був змушений зробити різкий маневр, щоб ухилитися від зіткнення. В результаті маневру отримали травми троє пасажирів. Сьогодні американці пояснили, що вони "хотіли переконатися, що це пасажирський літак".

У Варшаві сьогодні довелося евакуювати близько півтори тисячі осіб через знайдену в землі 250-кілограмову бомбу часів Другої світової війни.

Не розірваний боєприпас був виявлений при будівництві метро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ