Today.ua

Головні події у світі 1 серпня: у США хочуть заборонити сервіс Tik-Tok, а в Арабських Еміратах відкрили першу в арабському світі АЕС

В Європу прийшла справжня спека. Перший день серпня приніс рекордні температури в багато країн Європейського континенту. Зокрема, у Великобританії ртутний стовпчик підстрибнув до 38 градусів, а в Італії і того вище – до 40. У Римі влада радить літнім людям і дітям в полуденний час не вибиратися з дому, позаяк дихати в масках при +40 – ще те задоволення.

В Об'єднаних Арабських Еміратах введено в експлуатацію перший енергоблок атомної електростанції. Це перша атомна електростанція в арабському світі. За планом в ній буде побудовано чотири енергоблоки. Загальна вартість будівництва становить 24 мільярди доларів.

Трамп погрожує заблокувати в США популярний китайський сервіс Tik-Tok. Американський гарант заявив, що установка китайських додатків загрожує національній безпеці США.

На спільних військових навчаннях азербайджанських і турецьких військових, що проходять в Азербайджані, всі військові підрозділи приведені в бойову готовність. Поки, на щастя, це лише сценарій навчань. Однак обстановка у відносинах Азербайджану і Вірменії вкрай напружена.

Верховний суд США виніс вердикт щодо будівництва так званої стіни Трампа на кордоні між США і Мексикою. З перевагою в один голос судді проголосували за дозвіл подальшого будівництва стіни. Тим часом, багато хто в американському суспільстві виступає проти такого об'єкту. А нещодавно частина цієї стіни обрушилася під натиском урагану, що вирував на півдні США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ