Today.ua

Генпрокурор Венедиктова зізналася, що носить підробку відомого бренду: “Пацани на районі засміють“

Генпрокурор Ірина Венедиктова спритно уникла корупційного сандалу, який от-от міг полихнуть на її території. Приводом до службового розслідування став годинник відомого швейцарського бренду Hublot. Цей недешевий виріб не раз помічали на руці у головної прокурорки країни.

Однак у своїй декларації пані Венедиктова не згадала про годинник. При цьому, як стверджують фахівці, такий хронометр коштує на ринку близько 10 тисяч доларів. Помітивши таку невідповідність очевидного і того, що записано в декларації, активіст Сергій Стерненко, який може "загриміти" за вбивство, вирішив піти в атаку на державну заявницю. Він написав заяву до НАБУ про те, що Венедиктова не задекларувала наявну у неї цінність.

Відповідь від Ірини Венедиктової не змусила себе чекати. Генпрокурор підтвердила НАПК, що це дійсно Hublot, проте не оригінальний виріб, а його копія, яка набагато дешевше оригіналу. Вартість такого годинника, як вона стверджує, становить менше 5 тисяч гривень, а не 10 тисяч доларів, як оригіналу.

"А ви як думаєте, Венедиктова дійсно носить підробку (пацани на районі засміють) або генпрокурор бреше і носить справжні Hublot?", - запитує "Центр Протидії Корупції" на своїй сторінці у Facebook.

При цьому підписники у своїх коментарях внизу згадали польського міністра Славоміра Новака, який в 2013 році змушений був піти у відставку через не задекларований годин вартістю 5,5 тисячі доларів. Водночас "ЦПК" повідомляє, що Венедиктова нібито віддала свій годинник на експертизу, аби підтвердити, що він не є оригіналом.

Нагадаємо, днями прихильники Петра Порошенка увірвалися в кабінет Венедиктової, попутно порвавши одяг на охоронцях Генпрокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ