Today.ua

“Євробляхери“ можуть поскаржитися на митників через онлайн-систему

Українці, які незадоволені митним оформленням автомобілів з іноземною реєстрацією, тепер можуть поскаржитися на неправомірні дії співробітників митниці онлайн. ДФС запустила онлайн-систему скарг на роботу митниці.

Нова онлайн-система поки доступна тільки в тестовому режимі, але вже зараз нею можуть скористатися всі бажаючі. За умови, що дії співробітників митниці їм видалися дійсно неправомірними.

Відповідь на скаргу буде приходити в електронному вигляді протягом п'яти робочих днів. Все спілкування лише в електронному вигляді.

Власникам «євроблях» ця система буде корисна, адже, як відомо, при розмитненні бувають різні корупційні схеми. Також часто «євробляхери» стикаються із завищеною митною вартістю своїх «ластівок».

Нагадаємо, що на початку нинішнього місяця митниця запустила в тестовому режимі онлайн-калькулятор тарифів на розмитнення. Завдяки цьому сервісу українці можуть дізнатися орієнтовну вартість розмитнення 2 300 різних моделей автомобілів.

До кінця року уряд має прийняти нову схему розмитнення, щоб зробити її доступною для "євробляхерів". Розмитнення можуть зробити за фіксованою ціною або прибрати з нині існуючої формули розрахунку вартості розмитнення коефіцієнт віку автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ