Today.ua

“Євробляхери“ вигадали новий спосіб не платити за розмитнення

В Україні з минулого року значно подорожчало розмитнення автомобілів на іноземних номерах. Це спонукало деяких українців вдатися до нової шахрайської схеми, аби не платити за легалізацію «євроблях». Суть цього методу полягає у використанні інвалідів...

Законодавство України передбачає, що іноземці можуть зробити українським інвалідам гуманітарний подарунок у вигляді автомобіля. І в цьому випадку інваліду за його легалізацію нічого платити не потрібно. Головне, щоб документи на іномарку були в повному порядку.

Цією лазівкою в законодавстві і користуються деякі заповзятливі українці. Вони в документи на автомобіль, який ввозиться з-за кордону, вписують підставного дарувальника. Для офіційного оформлення «євробляхи» вдаються до допомоги інваліда з числа знайомих або родичів (вони за це отримують якусь символічну «подяку»).

У кінцевому підсумку на легалізованої «євробляхе» їздить, звичайно, не сам інвалід, а його «опікун».

Нагадаємо, що восени 2019 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект, що вносить зміни в процес розмитнення автомобілів на іноземних номерах. Він передбачає здешевлення розмитнення. Але цей законопроект народні депутати ще не розглянули навіть у першому читанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ