Today.ua

“Євробляхерам“ розповіли, що робити з машинами під час карантину

В Україні налічується сотні тисяч автомобілів на іноземній реєстрації. Багато людей через карантин не можуть поставити їх на облік. Що робити з «євробляхами» під час карантинних заходів?

Насамперед, зазначимо, що українська митниця пообіцяла не штрафувати власників «євроблях» за порушення митних правил. Але для того, щоб «євробляхеры» могли вільно пересуватися, не побоюючись штрафів, їм потрібно подати відповідну заяву в митну службу. Заява подається до того, як закінчиться строк, протягом якого слід поставити машину на облік. В іншому випадку – штраф.

Власнику «євробляхи» потрібно також зробити скан-копію реєстраційних документів на неї і скан-копію паспортних документів, на підставі яких здійснювалися митні формальності по ввезенному авто. Ці документи не забудьте приєднати до заяви.

Якщо ви дотрималися терміну і подали всі необхідні документи, то митники внесуть ваш автомобіль в базу, і він не потрапить під штраф. Правда, це діє тільки на час карантину. Після карантину потрібно якомога швидше поставити машину на облік.

Нагадаємо, ще восени 2019 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект, що передбачає здешевлення розмитнення автомобілів. Однак, його досі не розглянуто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ