Today.ua

Євреї України висловилися щодо відставки Авакова: “Хотіли б розхитати ситуацію в країні...“

Єврейська конфедерація України висловила свою думку щодо відставки глави МВС Арсена Авакова. Члени громади стали на захист чинного міністра. Вони кажуть, що завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів, організованій міністром, в Україні вдається присікати на корені всілякі прояви ксенофобії та антисемітизму.

За всіма виявленими фактами антисемітських висловлювань або виступів проводяться розслідування, і жодне таке діло не залишається без реагування і покарання винних.

Єврейська громада вважає, що Аваков і його співробітники виконують свої справи грамотно та оперативно, як і личить в державі, яка позиціонує себе як європейська.

"Однак така злагоджена робота МВС не подобається тим політичним силам в Україні, які хотіли би розхитати ситуацію в країні для здійснення своїх інтересів. І на цій хвилі прийти до влади", - йдеться в заяві, опублікованій на Інтернет-ресурсі Єврейської конфедерації України.

Цим політикам, які зараз не при владі, але дуже хочуть у неї потрапити, вигідно роздмухувати поодинокі випадки, в яких правоохоронці виглядають не найкращим чином. Але таке трапляється у будь-якій, навіть найбільш цивілізованій країні, переконані члени конфедерації. Тому вони не хотіли б іншого міністра, крім Арсена Авакова, і всіляко ратують за те, аби його залишили на цій посаді.

"Саме завдяки ефективній діяльності міністра Арсена Авакова ми переконані в тому, що єврейське життя в Україні буде розвиватися і єврейська спадщина буде надійно захищена від вандалів", - пишуть у заяві.

Тим часом, багато політиків упевнені в тому, що реформа МВС в Україні провалена. Про це, зокрема, заявила колишня глава Нацполіції України Хатія Деканоїдзе. Вона вважає, що потрібно було реформувати все відразу: поліцію, прокуратуру, суди та інші владні і силові структури. Однак цього в Україні не зробили, і тому майже всі звільнені в результаті люстрації поліцейські зуміли через суди відновитися на роботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ