Today.ua

Диверсія на Житомирщині: потяг, що віз 64 вагони пального з Білорусі, намагалися пустити під укіс

На Житомирщині дивом вдалося запобігти масштабній диверсії, яку намагалися скоїти на залізниці з потягом, що віз пальне з Білорусі. Інформацію про диверсію, яка дивом не скінчилася великою бідою, оприлюднила прес-служба СБУ.

В інформації йдеться про підрив залізничної колії на перегоні "Сокорики-Бехи" Житомирської області. Хтось підклав вибухівку під залізничну колію. Вона здетонувала, пошкодивши шпали та спричинивши сильну деформацію однієї з рейок.

У цей час до місця вибуху наближався вантажний потяг сполученням "Барбари-Коростень". Потяг йшов з Білорусі в Україну, по вінця завантажений пальним. Страшно уявити наслідки ймовірної катастрофи, якби 64 вагони, завантажені бензином і дизпаливом, пішли під укіс. Крім того, це нанесло би велетенського матеріального і репутаційного збитку для нашої держави. На щастя, аварії вдалося запобігти.

На місці події працюють  слідчі СБУ та Нацполіції у Житомирській області. До експертизи також залучили спеціалістів вибухотехнічної служби. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 258 ч.1 ККУ (теракт).

СБУ просить відгукнутися усіх можливих свідків злочину, які можуть що-небудь повідомити про його обставини і виконавців. Слідство обіцяє свідкам повну конфіденційність. Телефонувати можна за такими номерами:  (0412) 47-21-52 – телефон "гарячої лінії" та (096) 563-02-07.

Нагадаємо, у Дніпрі візочок з дитиною потрапив під потяг. Та найбільше залізничників ошелешив вчинок бабусі постраждалої дівчинки. Вони схопила скалічену дитину на руки і втекла з нею додому. Швидку допомогу для важко травмованої дівчинки лише через кілька годин  викликали поліцейські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ