Пиріжки з тонкого лаваша з начинкою стануть знахідкою для будь-якої господині. Вони можуть стати як атрибутом повсякденного столу, так і помітною стравою для святкового застілля. Свою назву вони дістали не випадково. Одне задоволення – їх їсти, а інше – їх готувати. Вони не складні в приготуванні, і освоїти цю нехитру технологію може навіть дитина.
Продукти, що нам знадобляться для приготування пиріжків:
- тонкий лаваш — 2 упаковки;
- соняшникова олія для смаження.
Це – обов'язкові компоненти. Що стосується начинки, то вона може бути варіативною – залежно від ваших смакових уподобань. Тут ви можете включати свою фантазію як хочете. Ми ж зараз розглянемо випадок з начинкою з картоплі, сиру і твердого сиру.
Для такої начинки потрібно:
- по 200 гр вареної картоплі, сиру і твердого сиру;
- пучок зелені;
- спеції за смаком, сіль і перець.
Спосіб приготування
1.Картоплю відварюємо і натираємо її на крупній тертці. Твердий сир натираємо також на крупній тертці. Далі змішуємо натерту картоплю, твердий сир і сир. Додаємо дрібно нарізану зелень, спеції і все перемішуємо.
2.Кожен листок лаваша розрізаємо навпіл – так, щоб із половинок листка можна було зробити конвертики.
3.Загортаємо заготовлену начинку в лаваш, сформувавши із нього конвертик, обрізаємо зайве тісто.
4.Обсмажуємо конвертики з двох сторін на соняшниковій олії.
Увага! До цього пункту можна також додати сире яйце. Для того, щоби конвертики трималися міцніше, а самі пиріжки мали яскравий "сонячний" вигляд, можна кожен конвертик перед смаженням вмочити у збите яйце.
5.Подавати такі пиріжки можна як окремо, там і з різними соусами – на ваш розсуд. Краще їсти їх теплими, але вони смачні і в холодному вигляді.
Нагадаємо, у нас ви можете також дізнатися, як приготувати смачнючі пиріжки з картоплею за "бабусиним рецептом". Вам сподобається!