Багато господині під час приготування бульйонів кладуть у них не порізану цибулю, а цілісну голівку. Вважається, що в такому вигляді овоч покращує смак страв. Кухарі згодні з такою думкою. Але кілька десятків років тому цілу цибулину використовували зовсім з інших причин.
Наші предки клали цілу цибулину тільки в грибний бульйон. Таким чином, вони визначали, наскільки взагалі гриби придатні до вживання. Якщо вони отруйні, то овоч ставав темним. В цьому випадку необхідно було просто вилити вміст каструлі в таке місце, де не ростуть плодоносні дерева і рослини.
З роками про це прийомі благополучно забули, так як гриби продаються в супермаркеті та в їх їстівності сумніватися не доводиться. Зате з'явилася традиція класти цибулину в цілому вигляді в усі бульйони, в тому числі і в холодець. До речі, деякі просто обожнюють варену цибулю.
Нещодавно фахівці розповіли про те, що за кольором лука визначити отруйні гриби неможливо. У деяких з них є отрути, які не впливають на фарбування лука. Він залишається білим, навіть якщо в каструлі варяться гриби, здатні вбити наповал і кіня. Але кухарі рекомендують людям додати цілу цибулину в бульйони, так як вона здатна вбирати в себе шкідливі речовини. З'їдати її після цього небезпечно.
Цибуля володіє безліччю корисних властивостей, через що його варто включити в свій щоденний раціон.