Today.ua

Депутати хочуть збільшити штраф за відсутність “автоцивілки“

У Верховній Раді на цьому тижні зареєстрували законопроект № 2651, що передбачає збільшення штрафу за відсутність «автоцивілки» до 850 грн. Він знаходиться на розгляді Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Зараз українських водіїв за відсутність «автоцивілки» штрафують на 425 грн. Якщо депутати затвердять законопроект № 2651, а потім його підпише Президент, то ця цифра збільшиться в 2 рази – до 850 грн. Але в тому випадку, коли автомобіль не експлуатується, штраф залишиться колишнім.

Керівникам автопарків, що допускають до роботи транспортні засоби без «автоцивілки», доведеться платити 1700 грн. Зараз їх штрафують на 680 грн.

У тому випадку, якщо поліцейський не виявить в базі даних інформацію про наявність у того чи іншого водія «автоцивілки», він повинен буде його оштрафувати. І тут може виникнути проблема. Справа в тому, що в базу інформація про наявність «автоцивілки» іноді вводиться не своєчасно. У цьому випадку, мабуть, доведеться водіям оскаржувати штрафи у суді.

Крім того, законопроект № 2651 передбачає збільшення страхових сум у відповідності з інфляцією та індексом споживчих цін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ