Today.ua

COVID-19 не перешкода: АЗС обрадували власників автомобілів з ГБО

В Україні на тлі пандемії COVID-19 на АЗС помітно знизилася вартість автогазу. Зараз власники машин з ГБО можуть купити літр блакитного палива в середньому за 10,45 грн.

За даними операторів паливного ринку, за минулу добу роздрібні мережі знизили ціну скрапленого газу в межах 10-40 копійок за літр. Причому, найпомітніше – на 40 копійок за літр – автогаз подешевшав на заправках «Автопорт».

На 25 копійок за літр автогаз подешевшав в мережі «Автотранс», на 20 копійок – в мережі «Овіс», на 15 копійок – на станціях ОККО, і на 14 копійок - на станціях WOG.

Економні власники автомобілів з ГБО (а такі, напевно, всі, хто встановив газоболонне обладнання), найдешевше зараз можуть заправитися на станціях мережі Glusco. Там один літр блакитного палива для авто коштує 9,45 грн.

У чому ж причина такого різкого зниження цін? Експерти пов'язують це зі зниженням імпортних котирувань, які на білорусько-польському кордоні досягли мінімальних значень.

Раніше повідомлялося, що після введення в Україні карантину у зв'язку з поширенням COVID-19, власники ГБО стали помітно рідше заправлятися, ніж раніше. Роздрібні продажі бензину і дизельного палива теж сильно знизилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ