Today.ua

Що станеться з шинами, якщо автомобіль надовго залишити у калюжі

Літо в Україні цього року хоча і спекотне, але іноді бувають сильні дощі. Вода погано впливає на будь-який автомобіль. Деякі водії стверджують, що волога навіть згубно впливає на гуму коліс. Невже це дійсно так?

Всім відомо, що гума боїться ультрафіолетових променів, адже вони її руйнують. Через велику кількість сонячних променів шини можуть розсохнутися, покритися дрібними тріщинами. Ось чому в деяких жарких країнах колеса автомобіля під час паркування обгортають тканиною або закривають картоном.

Що ж стосується згубного впливу води на гуму, то насправді не все так погано. Гума автомобільних шин володіє характеристиками, які дозволяють їй не втрачати своїх властивостей навіть при тривалому знаходженні у вологому середовищі.

Тому нічого страшного з гумою не станеться, якщо уночі піде дощ, і ваш автомобіль буде стояти в калюжі. Паркуватися в калюжі теж, звичайно, можна. Якщо не боїтеся промочити ноги.

Справа прийме інший оборот, якщо автомобіль буде стояти в калюжі пізньої восени або ранньою весною. Вночі вода може замерзнути, тому вранці машину доведеться буквально вирубувати з льоду. Та й гумі шкідливі такі перепади температур.

Одним словом, в теплу пору року з шинами, якщо автомобіль надовго залишити в калюжі, нічого не станеться. А ось у міжсезоння цього краще не допускати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ