Today.ua

Що буде, якщо в новому Subaru забути поміняти масло

Інструкція до будь-якого автомобіля вказує, через скільки кілометрів пробігу потрібно міняти моторне масло. Власник нового Subaru Crosstrek забув про рекомендації, і згадав про них лише тоді, коли на одометрі було 36 315 км. На відео, розміщенному в Інтернеті, показано, чим це обернулося.

Зверніть увагу, що через несвоєчасне обслуговування моторне масло сильно потемніло. Крім того, його стало набагато менше, ніж на самому початку експлуатації автомобіля. Все це може призвести до появи забруднюючих домішок і до поломки двигуна з усіма витікаючими звідси наслідками.

В ідеальних умовах (чистий новенький двигун, середні обороти, невисокі навантаження) моторне масло прослужить довше, ніж зазначено в інструкції з експлуатації. Але хіба бувають у реальному житті ідеальні умови? Звичайно, ні, не бувають. Масло починає старіти відразу після того, як потрапляє в лабіринти двигуна.

Тому ніколи не забувайте про планову заміну моторного масла. Якщо ви їздите по місту, то це потрібно робити кожні 7 000-10 000 км пробігу. Якщо по трасі – через кожні 15 000 км пробігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ