Today.ua

Представили Лада “Нива“ нового покоління

Lada 4x4 "Нива" знаходиться в серійному виробництві вже 43 роки. Час від часу її оновлювали, але не тотально. Можливо, з цим позашляховиком вже пора щось робити більш серйозне, ніж просто оновлення. На одному з чеських сайтів показали, якою може бути абсолютно нова Лада Нива.

"Ниву" кілька разів хотіли зняти з конвеєра, але потім це рішення скасували. Позашляховик отримував модернізацію і продовжував продаватися. В останній раз його оновили в кінці 2019 року. "Ниву" зберегла надійну підвіску і гарну ходову, отримавши при цьому оновлений салон.

Причому, салон змінився досить серйозно. Змінилися приладова панель, управління кондиціонером, сидіння, з'явилася нова оббивка і багато іншого. Поїздка стала комфортніше, ніж раніше.

А ось зовнішність Lada 4x4 залишилася старою, на жаль. Навіть класичні позашляховики, які випускають кілька десятиліть поспіль, потребують сучасні елементи у своєму дизайні. По такому шляху пішли Mercedes і Suzuki, розробляючи нові G-class і Jimny.

Чеські дизайнери створили зображення абсолютно нової Лада Нива. Потрібно визнати, що у них вийшов красивий автомобіль. У ньому залишилося щось від «старої» Ниви. При цьому позашляховик виглядає цілком сучасно. Може, «АвтоВАЗу» потрібно покликати на допомогу чеських дизайнерів?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ