Today.ua

Автомобілі Lada будуть виготовляти російські ув'язнені

"АвтоВАЗ" через нестачу робітників випускатиме автомобілі за допомогою в'язнів. Про це повідомило новинне агентство Reuters.

За даними Reuters, "АвтоВАЗ" звернувся до Служби виконання покарань Самарської області з проханням допомогти йому заповнити нестачу робочої сили. Як на таке прохання відреагувала Служба виконання покарань – не повідомляється, але, зважаючи на все, прохання найбільшого на даний момент російського автовиробника задовольнять. Принаймні представники Служби виконання покарань назвали ситуацію в РФ "напруженою" і пообіцяли знайти "кадри" з числа засуджених.

Нагадаємо, що найбільші світові автовиробники пішли з РФ у 2022 році, потримавши західні санкції, запроваджені через те, що російські окупаційні війська у лютому 2022 року розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. У РФ залишилися лише китайські автовиробники.

Зараз у РФ працюють, за даними з відкритих джерел, лише три автозаводи. Це "АвтоВАЗ", Ульянівський автозавод і завод китайської компанії Haval. В результаті виробництво автомобілів в РФ різко знизилося. Так, у 2022 році заводи по всій Росії виробили всього 450 000 автомобілів.

Мало того, в РФ автовиробникам зараз можна випускати спрощені автомобілі. Тобто вони не мають обладнання, яке у світових автовиробників є базовим. Наприклад, у автомобілів Lada немає антиблокувальної системи гальм (ABS). У Lada Granta навіть у базовій комплектації немає подушок безпеки.

"АвтоВАЗ" вже більше року працює з великими простоями через брак комплектуючих. Справа дійшла до того, що у 2024 році автомобілі Lada почнуть оснащувати білоруськими шинами компанії "Белшина". Про якість таких шин для легкових автомобілів взагалі говорити не доводиться.

Якість автомобілів Lada завжди була під сильною критикою. Якщо ж до їх випуску залучать ув'язнених, то тоді, зрозуміло, рівень збірки опуститься взагалі до нульового значення.

Нагадаємо, в РФ у 2023 році почали випускати нібито нові автомобілі під торговою маркою "Москвич". Але виявилось, що "нові Москвичі" – це китайські автомобілі з новим логотипом. Так, "Москвич 6" - це китайський ліфтбек Sehol Yao. У нього просто змінили логотип. Більше у цьому китайському автомобілі нічого не змінилося.

Раніше стало відомо, що в РФ хочуть знову почати випускати автомобілі під радянськими торговими марками "Перемога" та "Волга".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ