Today.ua

Аваков розповів про стеження в поліції: за кожним спостерігатимуть цілодобово

Систему цілодобового спостереження "Custody Records", яка вже впроваджена в деяких установах Міністерства внутрішніх справ, планують поширити на всі поліцейські підрозділи України. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає прес-служба МВС.

Проектом передбачено, що тепер діяльність всіх підрозділів поліції буде здійснюватися під наглядом спеціальних інспекторів, які стежитимуть за обов'язковим дотриманням правоохоронцями принципів захисту прав і свобод людини. Усе це буде відображатися і документуватися у спеціально створених базах даних. При цьому весь особовий склад буде регулярно проходити інструктаж для підвищення професіоналізму і якості роботи.

Варто відзначити, що пілотну версію системи "Custody Records" вже реалізували у ряді слідчих ізоляторів у кількох містах. А саме – у Сарнах, Кропивницькому, Херсоні і Дніпрі. Голова МВС зазначає, що вже незабаром її планують поширити не тільки на ізолятори тимчасового утримання, але й на всі поліцейські підрозділи в країні.

За словами міністра, основна функція нововведення спрямована на беззаперечне дотримання і гарантування прав і свобод не тільки тих людей, які звернулися до поліції за допомогою, але й тих, хто був доставлений в поліцейську дільницю як підозрюваний.

Нагадаємо, під самим главою МВС останнім часом захиталося крісло. Однак президент Володимир Зеленський говорить, що Арсен Аваков – людина на своєму місці. І поки що кращої кандидатури на пост глави МВС він не бачить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ