Today.ua

Заарештували: Зеленський, таки дістався до Порошенка

Колекцію картин Петра Порошенка, яка останнім часом наробила багато галасу, все-таки заарештували. При цьому експозицію залишили в музеї, але вже в іншій іпостасі – в ролі арештанта. Про це прес-служба музею Івана Гончара, де була розміщена експозиція картин Порошенка, повідомила у себе в Facebook.

У повідомленні, зокрема, сказано, що співробітники ДБР з'явилися в заклад після полудня і представили директоур музею Петру Гончару рішення суду, за яким колекція картин повинна бути заарештована. При цьому слідчий ДБР змусив директора написати розписку від руки, що він повідомлений про арешт картин і можливу кримінальну відповідальності за свої незаконні дії з цими полотнами.

Тому, звичайно, нічого іншого не залишалося, як написати таку розписку. Директор хотів хоча би сфотографувати свою ж розписку собі "на пам'ять", однак слідчий не дозволив йому це зробити. Крім того, гості з ДБР не пояснили керівництву музею, як їм далі чинити з картинами: чи все-таки можна провести виставку, чи замкнути цей живопис у сховище і нікому його не показувати. Слідчий відповів, що керівництво музею отримає відповіді на всі питання у "розумні строки".

Йдеться про особисту колекцію Петра Порошенка із 43 картин, яку він нібито ввіз в Україну без належних митних процедур. ДБР викликала екс-президента на допит за цим фактом, однак він проігнорував запрошення. Натомість екс-президент навмисно влаштував виставку своїх картин у музеї імені Івана Гончара. Там цей живопис і заарештували.

Нагадаємо, 26 травня, на відкритті виставки, Петро Порошенко представив митні декларації на всі картини, які він ввіз з-за кордону. Колишній гарант стверджує, що всі полотна були ввезені законно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ