Today.ua

Антипригарне покриття сковороди: легко робимо в домашніх умовах за допомогою двох компонентів

Антипригарне покриття сковороди - невід'ємна якість посуду, без якого процес смаження перетворюється на тортури. Однак ціни на сковороди з таким покриттям дуже "кусаються". Та й саме це покриття може бути небезпечним для здоров'я. А тим часом, можна легко зробити таке покриття в домашніх умовах.

Як нанести на звичайну чавунну сковороду антипригарне покриття, знали ще наші бабусі та активно користувалися цими знаннями. Саме тому у бабусь на сковорідці нічого не пригорало. А приготована ними смажена картопля могла би скласти конкуренцію тій, що зараз готують у фритюрницях.

До того ж таке антипригарне покриття сковороди, незважаючи на кустарність його нанесення, було абсолютно нешкідливим для здоров'я, тоді як до нинішніх хімічних покриттів є чимало питань. Тому зараз – саме час згадати народний спосіб.

Для цього потрібно запастись двома компонентами. Втім, навряд чи їх доведеться окремо купувати, оскільки вони є на кожній кухні. Отже, для цього знадобляться звичайна кухонна сіль та олія.

Алгоритм нанесення антипригарного покриття гранично простий

Антипригарне покриття готове. Дешево, сердито та абсолютно безпечно для здоров'я. І головне, така недорога чавунна сковорідка ні в чому не поступатиметься дорогим аналогам із заводським покриттям.

Нагадаємо, обкатати сковорідку з таким покриттям можна в процесі приготування смаженої картоплі, яку подають до столу з ароматною підливкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ