Today.ua

Аномально теплий березень та холодний квітень: синоптики дали прогноз погоды на предстоящую весну

Лютий цього року порадував українців своїм теплом і березень очікується також досить теплим місяцем. Синоптик Станіслав Щедрін дав свій прогноз на найближчу весну, розповівши, чого чекати від кожного місяця.

За його прогнозом, кінець лютого очікується досить теплим – температура повітря вночі коливатиметься від -3...+3 градусів, тоді як удень термометри покажуть від +4...до +9 градусів. При цьому можуть бути дощі.

Березень розпочнеться із теплої погоди. У перші дні весни Щедрін прогнозує від +9 до +11 градусів у більшості областей України і до +13 градусів на заході. При цьому очікуються невеликі опади. У середині березня ще більше потеплішає. У західних та південних областях стовпчики термометрів піднімуться місцями до +14...+18 градусів.

Квітень зустріне українців похолоданням Синоптик прогнозує різкий перепад температури. У Карпатах навіть може випасти сніг, а на решті території України очікуються весняні зливи та грози. Проте вже з другої декади квітня в Україні потеплішає.

Прогноз на травень синоптик заздалегідь не робить, тому що в атмосфері на той час ще багато що може змінитися. Проте загалом весна цього року очікується бути теплою.

Раніше кліматолог Укргідрометцентру Віра Балабух зробила прогноз погоди на весну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ