Today.ua

7 ознак неякісного палива

В Україні під час карантину, запровадженого в цілях боротьби з поширенням коронавірусу, з'явилося більше підпільних АЗС. Та й на офіційних заправках бензин і дизель не завжди хорошої якості. Сьогодні ми розповімо про те, як зрозуміти, що вам залили неякісне паливо.

Після заправки поганий пуск двигуна

Якщо після заправки ваш автомобіль погано заводиться або взагалі не заводиться, то це явно вказує на проблему з паливом. З'ясувати причину потрібно негайно. Головне, не викидайте чек, щоб його можна було пред'явити.

Обороти холостого ходу нестабільні

Причин плавання частоти обертання двигуна може бути багато. Серед них не останнє місце займає некондиційне паливо. Це ж відбувається, якщо в паливо потрапляє вода.

Двигун «не тягне», погіршується динаміка

Цей симптом проявляється досить швидко, якщо вам залили неякісне паливо. Звичайно, двигун може перестати «тягнути» з інших причин, але якщо ви звернули на це увагу відразу після заправки на АЗС - це привід замислитися.

Ривки і смикання при русі

Ваш автомобіль раптом почав смикатися при русі? Таке буває, якщо в бак залили некондиційне паливо. Швидше за все, воно розбавлене «хімією».

Посилений шум і детонація

Ще одна ознака неякісного палива - посилений шум і детонація в двигуні. Низьке октанове число не дозволяє бензину протистояти самозайманню під дією хвилі тиску, що утворюється в камері згоряння.

Потемніння вихлопу

Темно-сірий або чорний колір вихлопних газів свідчить про неповне згоряння палива. Колір вихлопу змінюється через сажу. Густий білий дим частіше всього свідчить про потрапляння антифризу в циліндри. Сизий вихлоп говорить про те, в циліндрах активно згорає масло.

Зростання витрати палива

Якщо через деякий час після заправки на АЗС ви помітили, що паливо чомусь почало витрачатися значно швидше, ніж раніше, то причина може бути в неякісному бензині або дизелі. У цьому випадку можна провести експертизу палива. Тільки переконайтеся, що ви зберегли чек з АЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ