Today.ua

6 способів «вбити» взимку автомобіль

Кожен автомобіль з часом зношується, але одні швидше, ніж інші. Деякі водії навіть самі того не підозрюючи, «вбивають» свої машини. Особливо взимку...

1. Не прогрівати

Багато автомобілістів вважають, що прогрівати двигун сучасного автомобіля не потрібно. Дехто просто не хоче витрачати на це час. І даремно. Якщо потім готові викласти великі гроші на ремонт мотора — газуйте «на холодну». Досвідчені водії знають, що після прогріву двигуна перші кілька хвилин потрібно їхати плавно, на невеликих обертах.

2. Різкі старти і гальмування

Якщо ви любите різко стартувати зі світлофора, різко гальмувати, і взагалі віддаєте перевагу агресивному водінню, то готуйтеся до додаткових фінансових витрат. Різкі старти і гальмування приводять до підвищеного зносу шин, гальмівної системи, коробки передач. Страждає також підвіска.

3. Повороти і розвороти «з ручником»

Недосвідчені водії люблять смикаты стоянкове гальмо з будь-якого приводу. Їм подобається ефектно проходити поворот і розгортатися практично на місці. Однак, така манера водіння негативно позначається на ручнику, на гальмівних супортах, а також на АКПП.

4. Забувати про мийку

Взимку автомобіль потрібно мити з такою ж регулярністю, що і влітку. Взагалі, в зимові місяці потрібно уважно ставитися до миття, адже на дорогах повно реагентів і технічної солі, що збільшує ризик корозії. Особливу увагу до коліс. З-за бруду в колісних дисках швидше зношуються шини, ступичні підшипники, рульовий механізм.

5. Протирання стекол «по сухому»

Часто водії взимку з-за ліні і поспіху протирають скло «по сухому». Тому двірники розтирають піщинки піску по склу. В результаті – замутніння, потертості, подряпини. Не забуваєте про склоомиваючу рідину.

6. Паркінг в заметі

Взимку не рекомендується залишати автомобіль в сніговому заметі. Це шкодить кузову, електроніці, трансмісії, гальмам, двигуну. Якщо авто простояв довгий час в заметі - розряджається акумулятор, а паливо втрачає свої властивості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ