Today.ua

4 способи економії для автомобіліста: дешеве замість дорогого

Експлуатація більшості автомобілів може істотно відбитися на гаманцях їх власників. Тому не дивно, що багато автомобілістів намагаються різними способами економити. Іноді, виявляється, дешеві речі нітрохи не гірше дорогих...

«Двірники»

Експерти журналу «За кермом», які провели кілька відповідних тестів, стверджують, що більшість звичайних щіток склоочисників нормально виконують свої функції. До того ж термін їх служби приблизно такий же, як і у найдорожчих «двірників».

Немає великої різниці між роботою каркасних, безкаркасних і гібридних склоочисників, хоча по дизайну і за ціною вони відрізняються один від одного.

Лампочки

При покупці автомобільних ламп потрібно виходити з їх ресурсу. Чим лампа потужніше, тим менше її ресурс. Виробники пропонують «покращені» лампочки, які дають кращу видимість. Але на практиці поліпшення невеликі, зате ресурс знижений, а ціна – збільшена. Тому досвідчені водії воліють купувати недорогі «звичайні» автомобільні лампи.

Склоомиваючі рідина

Деякі надмірно економні водії влітку в якості омивайкі використовують дистильовану воду або воду з-під крана. В результаті, забиваються форсунки солями, а ущільнення валу насоса швидко зношується. Якщо хочете заощадити, то краще залити у бачок концентрат для омивання вітрового скла.

Взимку вибирайте омивайку з температурою замерзання не нижче мінус 10...15℃. Вона не тільки має менш неприємний запах, ніж інші аналогічні рідини, але і коштує дешевше.

Мийка

Звичайно, помити автомобіль на сервісі набагато простіше, ніж займатися цим самому. Особливо, якщо не хочеш витрачати даремно час. Але якщо ви хочете економити і маєте трохи вільного часу, то розгляньте можливість мийки самообслуговування. Це помітно дешевше і можна заодно оглянути кузов на сколи. Правда, для цього потрібно возити з собою відповідний інструмент (каністри з водою, відро), а також шампунь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ