Today.ua

4 простих способи заощадити гроші при заправці автомобіля

В Україні вже майже цілий місяць дешевшає бензин і дизельне паливо. Однак, до недорогого палива ще дуже далеко. Тому сьогодні ми розповімо вам про те, як заощадити гроші при заправці автомобіля.

1. Заправляйтеся вранці

У більшості АЗС резервуари з бензином і дизелем знаходяться під землею. Чим холодніше погода, тим щільніше пальне. Коли теплішає, бензин розширюється. Тому водії, які хочуть заощадити, завжди намагаються заправлятися вранці, коли температура ще не піднялася. Вдень заправлені літри будуть представляти із себе не зовсім ту кількість, за яку заплачено. Тим більше, що на більшості заправних станціях немає температурної компенсації у насосах.

2. Не заправляйтеся від автоцистерни

Звичайно, сучасні автоцистерни оснащуються різними фільтрами, щоб запобігти потраплянню пилу, бруду і будь-якого іншого сміття в бензобак. Однак, на жаль, ці фільтри не завжди ефективні. Крім того, їх забувають міняти. У результаті сміття все-таки потрапляє в бензобак з усіма негативними наслідками.

3. Заправляйтеся, коли наполовину порожній бензобак

Бензин буде швидше випаровуватися з бензобака, чим більше в ньому незаповненого простору. Звичайно, випаровування невелике, але, як кажуть, копійка рубль береже. Не забувайте також перевіряти кришку паливного бака. Вона повинна завжди щільно прилягати.

4. Користуйтеся повільним режимом подачі палива

Автомобілісти, які вміють економити, знають, що заправлятися краще всього в повільному режимі. Чому? Справа в тому, що при швидкому режимі в бензині створюється велика кількість пару, що всмоктується назад у підземний резервуар. Тобто ви можете отримати меншу кількість пального, ніж заплатили.

Хтось з водіїв скаже, що економія виходить невелика. Однак, німці в таких випадках кажуть, що зекономлений пфеніг зароблено двічі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ