Today.ua

ТОП-3 елементарні помилки, через які можна в спеку лишитися авто

Іноді водії примудряються зробити елементарні помилки, в результаті яких може зламатися будь-який автомобіль. Деякі такі помилки характерні для літа...

Незважаючи на триваючий карантин, багато автомобілістів їздять на своїх «ластівках» до моря на південь. Дорога далека, тому потрібно багато палива. Бажаючи заощадити на паливі, дехто з водіїв перед подорожжю накачує колеса свого авто до 3-3,5 атмосфер, хоча рекомендується, наприклад, 2,5 BAR. Вони вважають, що так машина буде менше витрачати палива.

Але в спеку повітря в шинах нагрівається, і тиск у них сильно збільшується. В результаті, якщо наїхати на яму, колесо може вибухнути. В кращому разі доведеться ремонтувати підвіску, а в гіршому – можна полетіти в кювет.

Влітку в деяких водіїв, як кажуть, вселяється біс, і вони починають ганяти. Якщо їздити на великій швидкості, то гальма відчувають підвищене навантаження. Спека додає проблем з охолодженням гальмівних механізмів. З-за цього можуть деформуватися гальмівні диски. В результаті, цілком можливо, доведеться їх замінити.

Коли сідаєш в спеку за кермо автомобіля, перше, що хочеться зробити – включити на повну потужність кондиціонер. Якщо автомобіль новий, то ніяких проблем з цим немає. Але якщо мова йде про б/в авто, то «кондей» може зламатися. Це станеться, якщо конденсор кондиціонера забитий брудом, а холодоагенту в системі вже мало. В результаті, доведеться віддавати машину в ремонт.

Як бачите, помилки дійсно елементарні, але, тим не менш, деякі водії їх все ж таки роблять. Давайте вчитися на чужих помилках. Гарної вам поїздки, друзі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ