Зелений борщ зі щавлем – свіжа та багата на вітаміни страва, яку часто готують навесні. Його можна зробити ще смачнішим, якщо додати два "секретні" інгредієнти.
Зелений борщ можна приготувати на будь-якому м'ясному бульйоні, проте найсмачніший буде на свинячих ребрах. Крім цього інгредієнта використовують яйце, яке вводиться особливим способом.
Інгредієнти для зеленого борщу зі щавлем
- 500 г свинячих ребер
- 3-4 картоплини
- цибулина
- морква
- 3 л води
- 150 г щавля
- 4 яйця
- лавровий лист
- сіль та спеції за смаком
- дрібка цукру
- рафінована рослинна олія для обсмажування
- сметана за смаком
Приготування
Кулінарна хитрість полягає у приготуванні бульйону. Краще якщо ребра спершу обсмажити, а потім опустити в холодну воду і варити протягом години. Обов'язково зніміть піну, яка утворюється.
З готових ребер потрібно прибрати кістки та відправити м'ясо назад у бульйон.
Овочі потрібно почистити та добре промити. Картоплю наріжте дрібним кубиком і додайте до м'яса.
Цибулю наріжте кубиком, як і моркву. Її також можна натерти на крупній тертці.
Обсмажте овочі на олії з додаванням цукру. Він допоможе моркві карамелізуватися та розкрити смак у повній мірі. Засмажку покладіть у каструлю.
Додайте в борщ лавровий лист, сіль та улюблені спеції. Коли картопля стане м'якою, слід ввести яйця. Їх зазвичай відварюють, після чого нарізають кубиком і додають. Однак можна просто збити яйця в ємності і залити в борщ, постійно помішуючи ложкою.
Щавель промийте і крупно наріжте. Додайте його наприкінці приготування, потім доведіть зелений борщ до кипіння - і відразу вимикайте.
Дайте страві настоятися хоча б 30 хвилин – і можна подавати зі сметаною та сухариками. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати улюблений борщ українського Кобзаря Тараса Шевченка.