Today.ua

Зелений борщ зі щавлем: рецепт покращать два “секретні“ інгредієнти

Зелений борщ зі щавлем – свіжа та багата на вітаміни страва, яку часто готують навесні. Його можна зробити ще смачнішим, якщо додати два "секретні" інгредієнти.

Зелений борщ можна приготувати на будь-якому м'ясному бульйоні, проте найсмачніший буде на свинячих ребрах. Крім цього інгредієнта використовують яйце, яке вводиться особливим способом.

Інгредієнти для зеленого борщу зі щавлем

  • 500 г свинячих ребер
  • 3-4 картоплини
  • цибулина
  • морква
  • 3 л води
  • 150 г щавля
  • 4 яйця
  • лавровий лист
  • сіль та спеції за смаком
  • дрібка цукру
  • рафінована рослинна олія для обсмажування
  • сметана за смаком

Приготування

Кулінарна хитрість полягає у приготуванні бульйону. Краще якщо ребра спершу обсмажити, а потім опустити в холодну воду і варити протягом години. Обов'язково зніміть піну, яка утворюється.

З готових ребер потрібно прибрати кістки та відправити м'ясо назад у бульйон.

Овочі потрібно почистити та добре промити. Картоплю наріжте дрібним кубиком і додайте до м'яса.

Цибулю наріжте кубиком, як і моркву. Її також можна натерти на крупній тертці.

Обсмажте овочі на олії з додаванням цукру. Він допоможе моркві карамелізуватися та розкрити смак у повній мірі. Засмажку покладіть у каструлю.

Додайте в борщ лавровий лист, сіль та улюблені спеції. Коли картопля стане м'якою, слід ввести яйця. Їх зазвичай відварюють, після чого нарізають кубиком і додають. Однак можна просто збити яйця в ємності і залити в борщ, постійно помішуючи ложкою.

Щавель промийте і крупно наріжте. Додайте його наприкінці приготування, потім доведіть зелений борщ до кипіння - і відразу вимикайте.

Дайте страві настоятися хоча б 30 хвилин – і можна подавати зі сметаною та сухариками. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати улюблений борщ українського Кобзаря Тараса Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ