Today.ua

Зеленський і Борис Джонсон підпишуть нову «асоціацію України з Великобританією»

Приємною новиною для українців поділився посол України у Великій Британії Вадим Пристайко. За словами дипломата, під час офіційного візиту Володимира Зеленського в Лондон буде підписано доленосну угоду, яка виведе відносини України і Великобританії на абсолютно новий стратегічний рівень.

За словами Вадима Пристайко, Володимир Зеленський пробуде в столиці Сполученого Королівства в період з 7 по 8 жовтня 2020 року. У ці дні відбудеться кілька зустрічей, в ході яких буде підписано угоду про постійну політичну взаємодію і торгівлю.

«Величезний документ. Багато сотень сторінок. Думаю, публіка буде здивована, коли документ буде підписуватися лідерами, на столі ви побачите велику стопку паперів. Ця угода встановить стратегічне партнерство між Україною і Великобританією. Це фактично угода про постійну політичну взаємодію і торгівлю. Ця угода приблизно така ж, як ми підписували асоціативну угоду з Європейським союзом», - не без тріумфу в голосі розповів Пристайко.

Крім іншого буде обговорюватися питання про скасування візового режиму для громадян України. Його обговорять на рівні міністрів закордонних справ Великої Британії та України.

«Процес чутливий для внутрішньої політики як України, так і Великобританії. Але як мінімум ми можемо говорити про спрощення тих процедур, які найбільше дошкуляють українців», - сказав український посол.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський звернувся до влади Китаю, заявивши, що Україна може запропонувати Піднебесній набагато більше, ніж інші країни Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ