Today.ua

Сніданок з вчорашньої гречки - рецепт швидкої та смачної піци без тіста

Якщо на ранок у вас залишилася готова гречка або хочеться приготувати із крупи щось новеньке, пропонуємо вам цікаву альтернативу - піцу без борошна, зі сметанно-часниковим соусом, помідорами і сиром. Пальчики оближеш!

Піца з гречки - рецепт без борошна

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Якщо гречка суха, її потрібно відварити звичним способом. Взяти крупи та води у співвідношенні 1 до 2, тобто 40 г гречки та 80 мл води. Варити приблизно 10-15 хвилин.
  2. Готову гречку пересипаємо в миску, додаємо яйце, сіль та перець і перемішаємо.
  3. Натерти сир на великій тертці і додати половину до гречки.
  4. Сковороду застелити пергаментним папером так, щоб краї трохи виходили нагору - це потрібно для того, щоб потім без проблем дістати готову гречану піцу.
  5. Викладаємо гречку, рівняємо поверхню, накриваємо кришкою і ставимо сковороду на середній вогонь - готувати приблизно 10 хвилин, поки не ущільниться гречка, не приготується яйце і не розплавиться сир.
  6. Змішуємо сметану та додаємо пропущений через прес часник.
  7. Готовий гречаний корж змащуємо соусом.
  8. Помідори нарізаємо кружальцями або півкільцями та викладаємо на піцу.
  9. Посипати зверху другою половиною сиру. Накрити сковороду кришкою та готувати страву ще приблизно три хвилини, доки не розплавиться сир.
  10. Дістаємо піцу за краї пергаменту паперу, перекладаємо на тарілку. Зверху можна прикрасити свіжою зеленню.

Готово! Смачного.

Пропонуємо також спробувати приготувати бутерброди "Бідний пенсіонер" - рецепт бюджетної страви на всі випадки життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ