Якщо на ранок у вас залишилася готова гречка або хочеться приготувати із крупи щось новеньке, пропонуємо вам цікаву альтернативу - піцу без борошна, зі сметанно-часниковим соусом, помідорами і сиром. Пальчики оближеш!
Піца з гречки - рецепт без борошна
Складові:
- 100 г вареної гречки (40 г сухої)
- яйце
- 60 г твердого сиру
- помідор
- 2 ст. л. сметани
- 1 зубчик часнику
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
- Якщо гречка суха, її потрібно відварити звичним способом. Взяти крупи та води у співвідношенні 1 до 2, тобто 40 г гречки та 80 мл води. Варити приблизно 10-15 хвилин.
- Готову гречку пересипаємо в миску, додаємо яйце, сіль та перець і перемішаємо.
- Натерти сир на великій тертці і додати половину до гречки.
- Сковороду застелити пергаментним папером так, щоб краї трохи виходили нагору - це потрібно для того, щоб потім без проблем дістати готову гречану піцу.
- Викладаємо гречку, рівняємо поверхню, накриваємо кришкою і ставимо сковороду на середній вогонь - готувати приблизно 10 хвилин, поки не ущільниться гречка, не приготується яйце і не розплавиться сир.
- Змішуємо сметану та додаємо пропущений через прес часник.
- Готовий гречаний корж змащуємо соусом.
- Помідори нарізаємо кружальцями або півкільцями та викладаємо на піцу.
- Посипати зверху другою половиною сиру. Накрити сковороду кришкою та готувати страву ще приблизно три хвилини, доки не розплавиться сир.
- Дістаємо піцу за краї пергаменту паперу, перекладаємо на тарілку. Зверху можна прикрасити свіжою зеленню.
Готово! Смачного.
Пропонуємо також спробувати приготувати бутерброди "Бідний пенсіонер" - рецепт бюджетної страви на всі випадки життя.