Today.ua

Запечена картопля – смачніша за чіпси: рецепт хрусткої закуски до свята і на кожен день

Запаморочливо смачна запечена картопля, якої ви ще ніколи не куштували! Новий рецепт «кучерявої» картопельки перевершив чіпси і картоплю фрі.

Картопля «кучерява» в духовці: рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Картопля добре вимити щіткою під проточною водою. Не очищаючи бульби, наріжте їх тонкими пластинками.

Складіть слайси в миску, залийте чистою водою і залиште на півгодини. Потім злийте рідину, а пластинки картоплі розкладіть на паперових рушниках. Промокніть зайву вологу.

Розтопіть вершкове масло, додайте до нього оливкову олію, чебрець і подрібнений часник. Посоліть і поперчіть за смаком.

Полийте отриманим соусом картопляні слайси і добре перемішайте, щоб суміш покрила їх з усіх сторін.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. У цей час приготуйте глибоку форму для запікання.

Картопляні слайси звертайте трубочкою і складайте в форму, притискайте чашкою або склянкою, щоб вони не розгорталися. Таким чином заповніть всю форму.

Запікайте до золотистої скоринки. На це піде 1 – 1,5 години. Потім вийміть форму з картоплею з духовки, полийте оливковою олією і посипте тертим сиром.

Знову поставте форму в духовку, як тільки сир розплавиться, картоплю можна подавати до столу.

Приємного хрускоту!

Приготуйте також смачну яєчню в духовці. Цю пишну і ніжну страву обожнюють у Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ