Запаморочливо смачна запечена картопля, якої ви ще ніколи не куштували! Новий рецепт «кучерявої» картопельки перевершив чіпси і картоплю фрі.
Картопля «кучерява» в духовці: рецепт
Інгредієнти:
- 5-6 великих картоплини
- 0,5 склянки вершкового масла
- 0,5 склянки оливкової олії
- 2 ч. л. чебрецю
- 3 зубчики часнику
- Сіль і перець за смаком
- 500 г твердого сиру
Спосіб приготування:
Картопля добре вимити щіткою під проточною водою. Не очищаючи бульби, наріжте їх тонкими пластинками.
Складіть слайси в миску, залийте чистою водою і залиште на півгодини. Потім злийте рідину, а пластинки картоплі розкладіть на паперових рушниках. Промокніть зайву вологу.
Полийте отриманим соусом картопляні слайси і добре перемішайте, щоб суміш покрила їх з усіх сторін.
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. У цей час приготуйте глибоку форму для запікання.
Картопляні слайси звертайте трубочкою і складайте в форму, притискайте чашкою або склянкою, щоб вони не розгорталися. Таким чином заповніть всю форму.
Запікайте до золотистої скоринки. На це піде 1 – 1,5 години. Потім вийміть форму з картоплею з духовки, полийте оливковою олією і посипте тертим сиром.
Знову поставте форму в духовку, як тільки сир розплавиться, картоплю можна подавати до столу.
Приємного хрускоту!
Приготуйте також смачну яєчню в духовці. Цю пишну і ніжну страву обожнюють у Франції.