Якщо немає часу на довге приготування, а хочеться порадувати себе та близьких смачною стравою, пропонуємо приготувати пікантну картоплю з хрусткою скоринкою. Це проста і дуже швидка страва, на яку потрібно максимум 15 хвилин.
Запечена картопля в духовці - рецепт
Інгредієнти:
- картопля
- оливкова олія
- паприка
- кмин
- морська сіль
- чорний мелений перець
- пластівці чилі
- сир
Спосіб приготування:
- Картоплю добре вимити, так як ми запікатимемо її зі шкіркою.
- Кожну бульбу потрібно надрізати впоперек, але так, щоб не розрізати до кінця. Для цього можна використовувати дерев'яну ложку, в яку кладемо картоплю та надрізаємо ножем. За допомогою цього лайфхака не вдасться повністю розрізати бульби чи порізатися.
- В окремій мисці змішуємо оливкову олію з приправами та сіллю і добре перемішуємо.
- Надрізану картоплю викладаємо у форму для запікання. За допомогою силіконової щіточки наносимо на картоплю олію з приправами, а зверху присипаємо сиром.
- Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-50 хвилин - все залежить від розміру картоплі та сили духовки.
- Також у серединку картоплі можна вставити шматочки бекону, сала чи сиру.
- Спеції та їх кількість можна регулювати за власним бажанням.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Готово. Смачного!
Пропонуємо також спробувати приготувати сирники без борошна та манки. Досвідчені господині розповіли, що додати до тіста, щоб отримати ідеальну страву.