Today.ua

Запечена картопля в духовці: рецепт ідеальної страви з хрусткою скоринкою

Якщо немає часу на довге приготування, а хочеться порадувати себе та близьких смачною стравою, пропонуємо приготувати пікантну картоплю з хрусткою скоринкою. Це проста і дуже швидка страва, на яку потрібно максимум 15 хвилин.

Запечена картопля в духовці - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Картоплю добре вимити, так як ми запікатимемо її зі шкіркою.
  2. Кожну бульбу потрібно надрізати впоперек, але так, щоб не розрізати до кінця. Для цього можна використовувати дерев'яну ложку, в яку кладемо картоплю та надрізаємо ножем. За допомогою цього лайфхака не вдасться повністю розрізати бульби чи порізатися.
  3. В окремій мисці змішуємо оливкову олію з приправами та сіллю і добре перемішуємо.
  4. Надрізану картоплю викладаємо у форму для запікання. За допомогою силіконової щіточки наносимо на картоплю олію з приправами, а зверху присипаємо сиром.
  5. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-50 хвилин - все залежить від розміру картоплі та сили духовки.
  6. Також у серединку картоплі можна вставити шматочки бекону, сала чи сиру.
  7. Спеції та їх кількість можна регулювати за власним бажанням.
 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Nema's Kitchen ?? (@nemaskitchen_)

Готово. Смачного!

Пропонуємо також спробувати приготувати сирники без борошна та манки. Досвідчені господині розповіли, що додати до тіста, щоб отримати ідеальну страву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ