Today.ua

Запечена картопля замість смаженої: смак корисної страви покращить кулінарна хитрість

Запечена картопля стане чудовою альтернативою смаженою. Вона вийде не менш смачною, але кориснішою і не такою калорійною. Шеф-кухарі розкрили кулінарну хитрість, яка допоможе приготувати ідеальну страву на обід чи вечерю.

Як смачно приготувати запечену картоплю

Багато господинь помічали, що картопля після запікання стає сухою, жорсткою та несмачною. Це тому, що при високій температурі на ній швидко утворюється рум'яна скоринка, а всередині шматочки картоплі залишаються сирими. Потрібна попередня термічна обробка, яка допоможе досягти потрібного результату.

Інгредієнти:

Приготування

Насамперед потрібно промити і нарізати овочі на чотири частини. Можна використовувати як чищену картоплю, так і в "мундирах". Залийте шматочки картоплі дуже гарячою підсоленою водою (близько 90 градусів). Залиште під кришкою на 15 хвилин. Після цього злийте воду.

В окремій ємності потрібно змішати решту інгредієнтів. Сир можна вибрати будь-який, проте найсмачніше буде запечена картопля з пармезаном або моцарелою. Змішайте картоплю з заливкою і залиште на кілька хвилин для просочення.

Викладайте скибочки картоплі на деко – на відстані приблизно 1 см один від одного. Відправте його у духовку і запікайте 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Бажано використовувати режим конвекції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як приготувати запечену картоплю по-грецьки. Страва виходить дуже приємною на смак – з оригінальною кислинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ