Today.ua

Західна Україна йде під воду: Аваков показав фото масштабної катастрофи

Потужні зливи заливають Україну кілька днів поспіль. Опади не припиняються, наскільки серйозні наслідки потужних паводків?

Вісім областей на території західної України потрапили в зону лиха. Особливо сильно постраждали Закарпаття, Буковина і Прикарпаття.

На ліквідацію наслідків паводків, допомогу і порятунок людей кинуті загони рятувальників та Національна гвардія.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав у своєму Twitter: «МВС 1500 працюють на ліквідації. 4 вертольоти, рота рятувальників Нацгвардії. Рівень біди більше ніж у 2008му. Концентруємо зусилля. На місці ПМ. Ведемо з ним оперштаб з головою ДСНС і командувачем Нацгвардії. Дякую поліцейських і рятувальників за самовіддачу. Прорвемося!»

В Івано-Франківській області затопило близько п'яти тисяч житлових будинків, зруйновано понад сотні кілометрів автодоріг, прорвані дамби, сильно пошкоджено залізничне полотно, десятки мостів впали, ще 130 отримали серйозні пошкодження. Жителям десятків населених пунктів Верховинського району доставляють продукти харчування на вертольотах. Повідомляється про трьох загиблих і двох зниклих без вести.

В Закарпатті проливні дощі затопили понад сімдесят житлових будинків, у Рахівському районі зруйнована автодорога. На щастя, обійшлося без постраждалих і жертв.

https://www.youtube.com/watch?v=gv0fY7ikPf4&feature=emb_logo

У Чернівцях зберігається загроза розливу річки Прут, що може стати причиною затоплення міста. Місцевих жителів попередили про необхідність бути готовими до термінової евакуації у безпечні райони.

У Чернівецькій області співробітники ДСНС врятували 60 осіб, серед них 11 дітей. Два населених пункти залишилися без доступу до питної води, яка була доставлена в постраждалі райони рятувальниками. 18 населених пунктів у Чернівецькій області залишилися без газу, розлив на річці Черемош зруйнував опори під газопроводами.

https://www.youtube.com/watch?v=kPNEezSPnGU

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українське місто Чернівці знаходиться на межі евакуації. Губернатор області закликав населення бути готовими покинути свої будинки в будь-який момент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ