Заливна риба: які інгредієнти потрібно додати, щоб страва вийшла прозорою і точно застигла

Автор: Леся Ловіцька

Заливна риба може стати коронною стравою на новорічному столі. В ідеальному варіанті такий холодець має бути прозорим і добре застиглим. Щоб приготувати саме таку, потрібно використати деякі кулінарні секрети.

Заливна риба: які інгредієнти потрібно додати, щоб страва вийшла прозорою і точно застигла  - today.ua

Заливна риба буде не тільки смачним, а й гарним частуванням, якщо знати тонкощі її приготування. Слід звернути увагу на барвисті інгредієнти. Вам знадобляться:

  • 2 кг сьомги;
  • цибулина;
  • морква;
  • сіль та чорний перець горошком – за смаком;
  • лавровий лист;
  • желатин;
  • зелений горошок;
  • перепелині яйця;
  • лимон;
  • свіжа зелень.

Потрібно почистити та промити рибу: можна використовувати сьомгу чи іншу – жирних сортів. Наріжте її на порційні шматки і відправте варитися разом із очищеною цибулею та морквою. Посоліть воду, додайте перець та лавровий лист. Через півгодини рибка буде готова - її потрібно дістати, вийняти кістки та процідити бульйон.

Популярні зараз

Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9

В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони

Депутати ухвалили законопроєкт про безпеку в школах

Заливна риба: які інгредієнти потрібно додати, щоб страва вийшла прозорою і точно застигла

Паперовим рушником треба прибрати зайвий жир із бульйону і розчинити у ньому желатин із розрахунку на два літри – за інструкцією.

На дно ємності  укладіть шматочки риби. Окремо відваріть яйця, розріжте їх навпіл і відправте на тарілку до сьомги, разом із зеленим горошком, тонкими слайсами моркви, скибочками лимона та зеленню.

Заливна риба: які інгредієнти потрібно додати, щоб страва вийшла прозорою і точно застигла

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Залийте рибу з овочами бульйоном і відправте у холодильник. Готову страву можна поставити на кілька секунд окропу, а потім перевернути на тарілку. Смачного!

Нагадаємо, як смачно посмажити рибу, щоб у неї з'явилася апетитна золотиста скоринка.

Головне