Заливна риба може стати коронною стравою на новорічному столі. В ідеальному варіанті такий холодець має бути прозорим і добре застиглим. Щоб приготувати саме таку, потрібно використати деякі кулінарні секрети.
Заливна риба буде не тільки смачним, а й гарним частуванням, якщо знати тонкощі її приготування. Слід звернути увагу на барвисті інгредієнти. Вам знадобляться:
- 2 кг сьомги;
- цибулина;
- морква;
- сіль та чорний перець горошком – за смаком;
- лавровий лист;
- желатин;
- зелений горошок;
- перепелині яйця;
- лимон;
- свіжа зелень.
Потрібно почистити та промити рибу: можна використовувати сьомгу чи іншу – жирних сортів. Наріжте її на порційні шматки і відправте варитися разом із очищеною цибулею та морквою. Посоліть воду, додайте перець та лавровий лист. Через півгодини рибка буде готова - її потрібно дістати, вийняти кістки та процідити бульйон.
Популярні зараз
Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9
Паперовим рушником треба прибрати зайвий жир із бульйону і розчинити у ньому желатин із розрахунку на два літри – за інструкцією.
На дно ємності укладіть шматочки риби. Окремо відваріть яйця, розріжте їх навпіл і відправте на тарілку до сьомги, разом із зеленим горошком, тонкими слайсами моркви, скибочками лимона та зеленню.
Залийте рибу з овочами бульйоном і відправте у холодильник. Готову страву можна поставити на кілька секунд окропу, а потім перевернути на тарілку. Смачного!
Нагадаємо, як смачно посмажити рибу, щоб у неї з'явилася апетитна золотиста скоринка.