Today.ua

Захоплення заручників у Луцьку: терорист відпустив двох жінок і дитину

У центрі Луцька озброєний терорист продовжує утримувати заручників на захопленому їм рейсовому автобусі. Заступник міністра МВС України Антон Геращенко розповів нові подробиці.

Чоловік, який назвав себе Максим Поганий, продовжує утримувати автобус із заручниками. Як припускають в СБУ, в салоні автобуса знаходиться щонайменше десять осіб. Час від часу, протягом дня було чути постріли і вибухи. Є версія, що терорист таким чином намагався збити поліцейський дрон, що кружляв навколо автобуса.

Справжнє ім'я злочинця Максим Кривош, він вже встиг висунути ряд вимог і погодився на ведення переговорів з правоохоронцями. Однак поки це не дозволило вмовити чоловіка звільнити людей, скласти зброю і здатися службам правопорядку. Як зазначають у МВС, до операції залучили Антитерористичний центр СБУ.

https://www.youtube.com/watch?v=Ov8t4_KY3tU

Максим Кривош також поговорив по телефону з представниками ЗМІ, він розповів, що в салоні автобуса є один поранений, а також є вагітна жінка і дитина. Пізніше повідомлялося, що Кривош дозволив передати в автобус для заручників воду і їжу.

Вже увечері у вівторок, 21 липня, міністр МВС України Арсен Аваков повідомив, що чоловік відпустив трьох заручників – двох жінок і одну дитину.

З терористом намагалася вийти на зв'язок на прохання поліції його дружина. Однак він відмовився розмовляти з нею.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на даний момент відомо про людину, котра назвала себе Максимом Поганим. Чому чоловік взяв у руки зброю і зважився на захоплення рейсового автобуса з пасажирами?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ