Today.ua

За порушення ПДР пішоходів змусять платити: штрафи збільшили в рази

Перебігати вулицю на червоне світло чи в невстановленому для цього місці стане дуже дорого. Влада затвердили багаторазове збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху пішоходами.

Український парламент прийняв законопроект, який передбачає посилення покарань для пішоходів, які порушують ПДР. Парламентарії вважають, що таким чином змусять людей бути більш уважними та відповідальними на дорогах країни. Передбачається, що підвищення штрафних санкцій сприятиме покращенню загальної ситуації на дорогах і зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод.

Так, якщо пішохід відмовляється звертати увагу на сигнали регулювання дорожнього руху, перетинає проїзжу частину в недозволеному місці, а також порушує інші вимоги, прописані в ПДР України, то він заплатить штраф 255 гривень, замість 51, як було раніше.

Якщо порушення ПДР було скоєно людиною, що перебуває у стані алкогольного чи іншого сп'яніння, то штраф складе не 136 гривень, як було раніше, а 510.

Пішохід-порушник, дії якого призвели до виникнення аварійної ситуації на дорозі, також заплатить набагато більше, ніж того вимагало українське законодавство раніше. Штраф зріс з 170 до 680 гривень.

Нагадаємо, в Україні запрацювала система автофіксації порушень правил дорожнього руху. Арсен Аваков розповів, наскільки ефективним виявилося нововведення в перший день його роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ