Today.ua

Яценюка і Порошенко допитали в суді Києва у справі про здачу Криму

Петро Порошенко і Арсеній Яценюк прибули в Апеляційний суд, де відбулося чергове засідання у справі про держзраду Віктора Януковича і здачі Криму навесні 2014-го року.

П'ятий президент України був викликаний на допит по цій справі, що стосується екс-прем'єр-міністра, то Арсеній Яценюк проходить свідком по клопотанню захисту Януковича.

Як стало відомо, в ході судового засідання Петро Порошенко ствердно відповів на питання захисту четвертого президента України Віктора Януковича про те, чи вважав Петро Олексійович себе політичним опонентом останнього в 2014-2015 рр.

Крім того, Петро Порошенко розповів, як особисто відвідав півострів, зробивши відчайдушну спробу перешкодити процесам від'єднання Автономної Республіки Крим від України.

Порошенко заявив, що не причетний до дій Віктора Януковича в 2014 році, коли був запущений процес захоплення Росією українського Кримського півострова.

Варто зазначити, що захист Віктора Януковича раніше звернулися в Апеляційний суд України з тим, щоб Петро Порошенко і Арсеній Яценюк були допитані повторно по справі про держзраду Януковича. «Ви викликані в суд по справі в якості свідка за клопотанням захисту Януковича», — цитують ЗМІ слова головуючого судді.

Нагадаємо, що Петро Порошенко ризикує сісти у в'язницю по справі про скандальні художні полотна. Судовий розгляд триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ