Яєчню у Франції їдять і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Але не смажену на сковороді у великій кількості жиру, а приготовлену в духовці. Цю страву називають «повітряні яйця в снігу», така вона пишна і легка, просто смакота!
Пишна яєчня в духовці
Інгредієнти:
- 2 курячих яйця
- 2 ст. л. тертого пармезану
- 1 зубчик часнику
- Сіль і приправи за смаком
- Зелена цибуля і петрушка
Спосіб приготування:
Насамперед, увімкніть духовку розігріватися до температури 200 градусів. Форму для запікання застеліть пергаментом.
В білкову піну вмішайте тертий сир, спеції і пропущений через прес часник.
На деко викладіть з білкової піни два острівця, в центрі кожного зробіть невелике заглиблення за допомогою ложки.
Відправте форму в духовку і запікайте до появи на білкових «хмарках» золотистої скоринки. Зазвичай на це йде кілька хвилин.
Потім дістаньте деко з духовки, у кожне поглиблення помістіть жовток. Знову поставте запікатися на 3 хвилини.
Як тільки жовтки загустіють, перекладіть яєчню на тарілку, посипте подрібненою зеленою цибулею і зеленню петрушки.
Приємного апетиту!
А ви знали, що за допомогою звичайного френч-преса можна приготувати запаморочливо смачну каву раф або капучино? Професійні бариста поділилися унікальними і дуже простими секретами приготування смачної кави.