Today.ua

Яєчня по-арабськи – рецепт пікантної страви в соусі з помідорів, гострого перцю, цибулі та приправ

Шакшука входить до кухні ізраїльської кухні та більшості арабських країн. Це ситна страва з яєць, смажених у соусі з помідорів, гострого перцю, цибулі. А найголовніше у ній – спеції. Подається яєчня із хлібом, грінками або пітою.

Щоб у вас дійсно вийшла шакшука, а не просто яєчня з овочами, тоді обов'язково потрібно мати зіру, кмин, коріандр і орегано. Також можна додати копчену паприку або пластівці перцю чилі для пікантності.

Використовувати можна консервовані помідори або свіжі м'ясисті помідори, до яких потрібно додати чайну ложку томатної пасти, розведеної з 5 столовими ложками води.

З овочів також можна використовувати болгарський перець і баклажани.

Яєчня по-арабськи – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на сковороді разом із дрібно нарізаним часником до золотої скоринки.
  2. Додаємо томати спеції та сіль – перемішуємо.
  3. Робимо невеликі ямки у блюді та вбиваємо туди яйця. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності яєць - жовток повинен залишитися рідким (!)
  4. Готову страву знімаємо з вогню, посипаємо дрібно нарізаною петрушкою та фетою.
  5. Найкраще подавати у сковороді – так блюдо збереже свій зовнішній вигляд.
  6. Грінки, піту або хліб щедро макаємо в яєчний жовток, а зверху накладаємо томати з цибулею.
 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Яна (@gordynovskaya)

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку по-італійськи. Рецепт улюбленого яблучного пирога з тістом-крихтою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ