Шакшука входить до кухні ізраїльської кухні та більшості арабських країн. Це ситна страва з яєць, смажених у соусі з помідорів, гострого перцю, цибулі. А найголовніше у ній – спеції. Подається яєчня із хлібом, грінками або пітою.
Щоб у вас дійсно вийшла шакшука, а не просто яєчня з овочами, тоді обов'язково потрібно мати зіру, кмин, коріандр і орегано. Також можна додати копчену паприку або пластівці перцю чилі для пікантності.
Використовувати можна консервовані помідори або свіжі м'ясисті помідори, до яких потрібно додати чайну ложку томатної пасти, розведеної з 5 столовими ложками води.
З овочів також можна використовувати болгарський перець і баклажани.
Яєчня по-арабськи – рецепт
Складові:
- Половина цибулини
- Пару зубчиків часнику
- 200 г консервованих помідорів або 2 великих м'ясистих помідорів
- 4 яйця
- Петрушка
- Фета
- Зіра
- Кмин
- Коріандр
- Орегано
- Сіль
- Грінки
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на сковороді разом із дрібно нарізаним часником до золотої скоринки.
- Додаємо томати спеції та сіль – перемішуємо.
- Робимо невеликі ямки у блюді та вбиваємо туди яйця. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності яєць - жовток повинен залишитися рідким (!)
- Готову страву знімаємо з вогню, посипаємо дрібно нарізаною петрушкою та фетою.
- Найкраще подавати у сковороді – так блюдо збереже свій зовнішній вигляд.
- Грінки, піту або хліб щедро макаємо в яєчний жовток, а зверху накладаємо томати з цибулею.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку по-італійськи. Рецепт улюбленого яблучного пирога з тістом-крихтою.