Якщо ви вже сумуєте за літом і хотіли б принести трохи смаку у своє життя – то італійське різотто з креветками – те, що лікар прописав. Цей рецепт дуже простий - весь процес приготування відбувається в одній сковороді і не потребує особливих навичок.
Італійське різотто з креветками - рецепт
Інгредієнти:
- 400 г креветок
- 150 г рису (бажано карнаролі)
- 4 ст. л. вершкового масла
- 80 г пармезану
- 10 шт. шафрану
- 2 ст. л. гарячої води
- 1 л овочевого бульйону
Спосіб приготування:
- Гарячу воду змішати з шафраном і відставити убік.
- Креветки обсмажуємо на скороді з 2 столовими ложками вершкового масла та приправами. Якщо креветки сирі, то вони повинні звернутися калачиком і почервоніння, якщо готові, то достатньо дочекатися лише апетитної рум'яної скоринки.
- Зі сковороди дістаємо креветки. Додаємо в неї вершкове масло і рис. Готуємо помішуючи кілька хвилин. Вливаємо 2-3 столові ложки овочевого бульйону та готуємо, постійно помішуючи.
- Коли вода випарується, додати ще бульйону, допоки рис не приготується майже до готовності.
- Після цього додаємо шафран, пармезан і дрібно нарізані креветки. Готуємо, постійно помішуючи, поки страва не перетвориться на соус.
- Подавати різотто можна, присипавши зверху страву пармезаном і прикрасивши зайвими креветками.
Готово. Смачного.
Пропонуємо приготувати улюблений борщ Тараса Шевченка. Шеф-кухарі поділилися рецептом, яким любив Кобзар.