Today.ua

Все нарізати та готувати в казані: рецепт соковитого м'яса по-кавказьки

Пропонуємо спробувати приготувати м'ясо по-кавказьки. Хашлама – це страва з баранини чи яловичини. Вірмени готують цю страву з ягнятини з овочами, пивом та зеленню. Грузини, як правило, роблять її з відвареної яловичини, присипаної сезонною зеленню.

Готується страва дуже просто - достатньо лише покласти всі овочі в казан і чекати, коли страва приготується.

М'ясо найкраще брати на кістці, а овочі обов'язково м'ясисті.

Хашлама (м'ясо по-кавказьки) - рецепт

Складові:

  1. 500 г яловичини
  2. 4 картоплини
  3. цибулина
  4. морква
  5. 4 зубчики часнику
  6. 2 солодких перцю
  7. 2 помідори
  8. рослинна олія
  9. чорний перець за смаком
  10. запашний перець за смаком
  11. лавровий листочок
  12. кріп
  13. сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нарізати цибулю, а моркву натерти на тертці.
  2. Часник нарізати тонкими платівками.
  3. Картоплю очистити та нарізати тонкими півкільцями.
  4. Помідори та перець очистити, нарізати невеликими шматочками.
  5. Приготувати м'ясний бульйон чи окріп.
  6. М'ясо вимити та нарізати невеликими шматочками
  7. У казані або сотейнику нагріти олію і обсмажити на ньому м'ясо до рум'яної скоринки, додати сіль, чорний і запашний перець.
  8. Зверху викладаємо шар цибулі, моркву, часник. Слідом картопля, яку зверху потрібно присолити. І під кінець помідори та перець. Заливаємо окропом або гарячим кропом, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні протягом години.
  9. За пару хвилин до приготування додати лавровий лист і дрібно нарізану зелень.

Готово! Смачного.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати салат "Луїза" - смачна закуска з оселедцем, який замінить традиційну "Шубу" на святковому столі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ