Пропонуємо спробувати приготувати м'ясо по-кавказьки. Хашлама – це страва з баранини чи яловичини. Вірмени готують цю страву з ягнятини з овочами, пивом та зеленню. Грузини, як правило, роблять її з відвареної яловичини, присипаної сезонною зеленню.
Готується страва дуже просто - достатньо лише покласти всі овочі в казан і чекати, коли страва приготується.
М'ясо найкраще брати на кістці, а овочі обов'язково м'ясисті.
Хашлама (м'ясо по-кавказьки) - рецепт
Складові:
- 500 г яловичини
- 4 картоплини
- цибулина
- морква
- 4 зубчики часнику
- 2 солодких перцю
- 2 помідори
- рослинна олія
- чорний перець за смаком
- запашний перець за смаком
- лавровий листочок
- кріп
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізати цибулю, а моркву натерти на тертці.
- Часник нарізати тонкими платівками.
- Картоплю очистити та нарізати тонкими півкільцями.
- Помідори та перець очистити, нарізати невеликими шматочками.
- Приготувати м'ясний бульйон чи окріп.
- М'ясо вимити та нарізати невеликими шматочками
- У казані або сотейнику нагріти олію і обсмажити на ньому м'ясо до рум'яної скоринки, додати сіль, чорний і запашний перець.
- Зверху викладаємо шар цибулі, моркву, часник. Слідом картопля, яку зверху потрібно присолити. І під кінець помідори та перець. Заливаємо окропом або гарячим кропом, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні протягом години.
- За пару хвилин до приготування додати лавровий лист і дрібно нарізану зелень.
Готово! Смачного.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати салат "Луїза" - смачна закуска з оселедцем, який замінить традиційну "Шубу" на святковому столі.