Today.ua

Vodafon і Київстар об'єднуються: абонентів чекає справжній прорив

Два гіганта стільникового зв'язку Vodafon і Київстар об'єднуються. Спільними зусиллями вони мають намір побудувати в Україні мережу 4G на «низьких» 900-х частотах. Меморандум про об'єднання вже підписаний, про це повідомили в обох компаніях.

Як повідомляється, рішення про об'єднання було прийнято з метою зробити можливим виконання ліцензійних умов, а також здешевлення витрат на зведення потужностей, які дозволять охопити всю територію України мережею 4G.

У компанії Київстар розповіли, що з усіх мобільних операторів України на пропозицію об'єднатися, щоб спільними зусиллями забезпечити громадян країни якісної 4G-зв'язком, поки відгукнулося тільки керівництво Vodafone. Тим не менш, в компанії заявили, що завжди відкриті для співробітництва в цій сфері, тому, якщо інші стільникові оператори вирішать приєднатися до «будівництва століття», то їм будуть раді.

На етапі роздумів на даний момент знаходиться lifecell. В компанії заявили, що хочуть детально вивчити всі положення меморандуму, особливо в тій частині, де йдеться про якість майбутнього виду зв'язку і про можливості спільного використання інфраструктури побудованої мережі, тільки після цього буде прийматися остаточне рішення про підписання документу. Крім того, в lifecell підкреслили, що даний меморандум є декларативним і необов'язковим до виконання, що також насторожує.

Що стосується пересічних громадян України, то для них стане справжнім проривом, якщо мережа 4G буде побудована і охопить всю територію країни, навіть в самих важкодоступних місцевостях. Якісний зв'язок і швидкісний доступ в Інтернет буде забезпечено на всіх автошляхах, а також для жителів самих віддалених та малонаселених сіл і хуторів, не кажучи вже про великі селища і міста.

Проект, зрозуміло, дуже дорогий, проте спільними зусиллями мобільні оператори України зможуть його здійснити, заощадивши при цьому мільярди гривень.

Нагадаємо, раніше Київстар повідомив про запуск вигідного тарифного плану для тих, хто літо вирішив провести за містом. Обіцяють якісний доступ в Мережу без перешкод за невеликі гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ