В українській кухні безліч рецептів котлет та в кожної господині знайдеться свій. Можна урізноманітнити меню та приготувати замість звичної страви м'ясні оладки. У фарш потрібно додати секретний інгредієнт, який допоможе виробам стати соковитішими та цікавішими на смак. А головне – вони готуються набагато простіше.
М'ясні оладки стануть чудовою альтернативою котлетам. Не треба буде використовувати м'ясорубку, що важливо за умов регулярного відключення електроенергії в Україні. Вам знадобляться такі продукти:
- 600 г свинини;
- цибулина;
- 3 яйця;
- 3 з. часнику;
- 3 ст. л. крохмалю;
- 3 ст. л. майонезу - "особливий інгредієнт";
- рослинна олія;
- сіль та перець за смаком.
Спочатку потрібно промити м'ясо, прибрати плівки та нарізати на невеликі кубики чи соломкою. Додайте до нього яйця, дрібно порубану цибулю та часник, пропущений через прес.
Потім у миску з "фаршем" потрібно оправити крохмаль та майонез. Посоліть та поперчіть заготовку, можна використовувати улюблені спеції. Поставте ємність з м'ясом та іншими компонентами на годину у холодильник.
М'ясні оладки потрібно обсмажувати на сковороді з антипригарним покриттям. Налийте достатньо олії, розігрійте її і столовою ложкою викладайте вироби на розпечену поверхню. Обсмажуйте їх до золотистої скоринки з обох боків.
Замість свинини можна використовувати телятину, яловичину чи курятину. Майонез чудово замінює сметана, а крохмаль – борошно. Подавайте м'ясні оладки можна з легким овочевим салатом та будь-яким гарніром.
Нагадаємо, як приготувати пишні та соковиті котлети – потрібно додати інгредієнт, який завжди є на кухні.